Hlavní náplní pochodu je prohlídka podzemních prostor dělostřelecké tvrze Bouda (Baudenkoppe) a jednotlivých srubů. Délka podzemních chodeb je 1.15 km, kdy během pochodu některé z nich projdeme i dvakrát (tam i zpět) a zhruba 500 schodů, kdy některé z nich se budou muset zdolat dvakrát (nahoru a dolů). Prohlídka vnitřních částí bude zakončena výstupem jedním ze srubů na povrch. Na povrchu si bude možné prohlédnout všechny sruby a následně se půjde zpět k vchodovému objektu. V okolí je dále několik objektů těžkého i lehkého opevnění. Povrchová trasa po objektech se bude v den pochodu upravovat podle aktuálního počasí a sněhové pokrývky. Vzhledem k poloze tvrze budou muset účastníci dojít k vchodovému objektu z Těchonína, který je vzdálen asi 5,2 km, takže celková délka pochodu bude asi 13 km. Registrace k pochodu bude probíhat v prostoru vchodového objektu tvrze Bouda kde již musíte být cca 20 minut před samostatným vstupem do podzemí a projít registrací na místě.

Parkování bude zajištěno ve spolupráci s SDH Těchonín viz mapa za cenu 20 Kč za vozidlo.